Részletek
Adatok
Részletek
A KÁVÉRÓL
Kolumbiából érkeztek a kávébabok, egészen pontosan az Asobombo nevű szövetkezetből, ami nemcsak hogy organikus tanúsítvánnyal rendelkezik, de igazi girl power vállalkozás, ugyanis 60 nőnek adnak munkát a régióban akik a kemény munkájukért rendes bért is kapnak.
Az érett vörös cseresznyét kézzel válogatva szedik és dolgozzák fel a farmjaikon, majd kis kézi magozóval hámozzák, és tartályokban erjesztik 12-36 órán keresztül. Az erjedést követően a kávét tiszta vízben megmossák, és parabolaágyakba, teraszokra fektetik száradni. Az egyenletes száradás érdekében gyakran gereblyézik a magokat.
Ország: Kolumbia
Régió: Huila
Farm: Asobombo
Variáns: Bourbon, Castillo, Caturra
Termőhely tengerszint feletti magassága: 1350-1800m
Feldolgozási mód: Mosott
Véleményünk szerint: Kakaóbab, Citrom, Karamell
Kolumbiából érkeztek a kávébabok, egészen pontosan az Asobombo nevű szövetkezetből, ami nemcsak hogy organikus tanúsítvánnyal rendelkezik, de igazi girl power vállalkozás, ugyanis 60 nőnek adnak munkát a régióban akik a kemény munkájukért rendes bért is kapnak.
Az érett vörös cseresznyét kézzel válogatva szedik és dolgozzák fel a farmjaikon, majd kis kézi magozóval hámozzák, és tartályokban erjesztik 12-36 órán keresztül. Az erjedést követően a kávét tiszta vízben megmossák, és parabolaágyakba, teraszokra fektetik száradni. Az egyenletes száradás érdekében gyakran gereblyézik a magokat.
Ország: Kolumbia
Régió: Huila
Farm: Asobombo
Variáns: Bourbon, Castillo, Caturra
Termőhely tengerszint feletti magassága: 1350-1800m
Feldolgozási mód: Mosott
Véleményünk szerint: Kakaóbab, Citrom, Karamell
Adatok
Cikkszám
termeloi_003